Dømt for fire voldtægter

29-årig dømt for firedobbelt voldtægt

Fire udenlandske kvinder har været udsat for særdeles grove overgreb begået af en 29-årig mand i løbet af sidste år. Det skriver Ritzau. 

Det slog et nævningeting ved Retten i Aarhus fast, da det mandag dømte manden skyldig i i alt ni forhold, heraf fem tilfælde af seksuelle overgreb eller forsøg på samme. Det oplyser Ritzau. 

Manden blev kendt skyldig i fire voldtægter af tre forskellige kvinder på forskellige adresser i Jylland i løbet af 2010. Alle kvinderne er udenlandske prostituerede, og en af dem blev udsat for voldtægt to gange - i februar eller marts og igen i november.

Flere af overgrebene skete under trusler med en attrappistol. Den 29-årige erkendte voldtægterne efter i første omgang at have nægtet al kendskab til dem både i grundlovsforhør og under politiets afhøringer.

- Men beviserne er der jo, spillet er ude, skulle den 29-årige ifølge anklageren havde sagt, da han indrømmede at stå bag voldtægterne i december sidste år.

Tidligere dømt
Det er da heller ikke første gang, den nu dømte voldtægtsmand har været på den forkerte side af loven. I 2003 fik han således en dom på et år og tre måneder for tre voldtægtsforsøg i Vejle.

Ud over de fire voldtægter blev han mandag kendt skyldig i et forsøg på anden kønslig omgang end samleje med en fjerde kvinde, hvilket han ellers havde nægtet sig skyldig i.

Dertil kommer to tilfælde af nummerpladetyveri, røveri mod den ene af kvinderne samt vidnetrusler. På baggrund af hans tidligere dom og hans brug af en pistolattrap under flere af voldtægterne, vil anklageren have ham idømt en skærpet straf.

Straffens længde afgøres torsdag. På baggrund af Retslægerådets vurdering, er anklagerens påstand, at den 29-årige idømmes forvaring.