Direktør på toppen

Støtter forbud mod olieboringer i Arktis

Foto: ARoS

ARoS-direktør Erlend Høyersten kravlede i dag op på taget af Your Rainbow Panorama som et led i en større aktion for at beskytte Arktis.

- Arktis smelter for øjnene af os, og vi er nødt til at forstå, at hvis ikke vi handler nu, så risikerer vi at udløse en katastrofe. Vor tid er i mange henseender defineret gennem, at vi for første gang i verdenshistorien står foran en global udfordring og kollektiv skæbne. Derfor har jeg skrevet under på Arctic Declaration og valgt at give min støtte ved at sende et budskab fra toppen af ARoS i dag, siger museumsdirektøren i en pressemeddelelse.

Aktionen sker efter offentliggørelsen af en ny global meningsmåling, som analyseinstituttet RIWI har gennemført for Greenpeace. En meningsmåling, der viser viser, at tre ud af fire ønsker et forbud mod olieboringer i Arktis.

ARoS-direktøren er ikke en eneste, som i dag viste sin støtte. Der har, været en række symbolske aktioner på bjerge og tagtoppe verden over. Allerede kl. 08 i morges besteg de første aktivister New Zealands højeste aktive vulkan Mount Ruapehu med bannere og et budskab om at beskytte Arktis.

I Danmarrk har der, udover aktionen på ARoS, været aktioner ved VM-bjerget i Ørestaden og Himmelbjerget ved Silkeborg.