DF'er trækker sig efter kritik

Kim Christiansen har været sygemeldt med stress i byrådet, mens han har haft overskud til folketingsarbejdet.

Dansk Folkepartis Kim Christiansen trækker sig nu fra sin post i Mariagerfjord Byråd, skriver DR Nyheder.

Det sker efter medieomtale af, at han har været sygemeldt med stress i byrådet, mens han har haft overskud til folketingsarbejdet. Og ud over det har der også været tid til at skrive og indsynge Dansk Folkepartis valgsang "Herfra min verden går".

Om sygemeldingen siger Kim Christiansen:

- Det var, da jeg i sommer gik ned med flaget af personlige årsager. Så har jeg bedt om at blive fritaget for byrådsarbejdet i en periode. Jeg havde behov for at gå fra 70 ned på 40 timer.

Du har lavet en valgsang. Hvordan finder man overskuddet til det i sådan en situation?

- At lave musik har altid været noget, jeg har kunnet slappe af med. Det giver lindrende effekt på mig. Det er sådan noget jeg laver i min fritid, siger Kim Christiansen.

Kim Christiansen har indtil nu ikke følt sig klar til at genoptage byrådsarbejdet. Nu har han besluttet, at han ved næste byrådsmøde trækker sig og overlader posten til sin suppleant. Det handler ifølge ham om arbejdsbyrden, men det har også spillet ind, at SF-byrådskollegaen Melanie Simick stillede sig frem på TV2 Nord og kritiserede ham.

- Når man bliver beskyldt for at være umoralsk, så har man ikke lyst til at komme tilbage, siger Kim Christiansen til DR Nyheder.

Han mente ikke, at det var forkert af ham, at han under sin sygemelding modtog løn fra byrådet:

- Jeg får som byrådsmedlem den fyldige sum af 85.000 kroner om året. Ligesom en hjemmehjælper, der bliver syg, får løn. Vi har også kommunale medarbejdere, der bliver syge, og der siger vi, hvis I kan arbejde 20 timer, så mød ind!

At trække sig er ifølge Kim Christiansen hans egen beslutning, men partiledelsen bakker ham op.