Det skal vejen hedde

Ringvej Syd åbner 3. september

Den nye motortrafikvej forbinder E45 (forrest i billedet) men den eksisterende motortrafikvej ved Assentoft. Foto: Bjarne Sig Jensen

Foto: Vejdirektoratet

1 af 2

Randers Kommune har nu fundet navnet til den fem kilometer lange motortrafikvej, der om få uger er klar til at lede trafikken til og fra Djursland syd om Randers.

Står det til kommunen, skal den nye vejstrækning mellem Assentoft og E45s motorvejsafkørsel ved Sdr. Borup døbes "Ringvej Syd".

Det er Vejdirektoratet, der står for byggeriet af den nye vej. Når nye statsveje navngives, er det dog almindeligt, at det er de lokale byråd, der afgør navnet sammen med Vejdirektoratet.

Forvaltningen i Randers Kommune har allerede fået godkendt navnet Ringvej Syd af Vejdirektoratet. Dermed er det formentlig kun en formalitet, at navnet mangler at blive godkendt af politikerne i kommunens miljø- og teknikudvalg på torsdag i denne uge.

Hidtil har projektet båret navnet "Det nordlige hængsel", men det er altså ikke dette navn, der i sidste ende skal stå på diverse skilte og landkort.

Det er i øvrigt muligt at opleve den nye motortrafikvej til fods, på cykel eller rulleskøjter, inden bilerne indtager asfalten onsdag den 3. september. Lørdag den 30. august har vejen forpremiere i et såkaldt hængselløb.