- Det kan give stabilitet

Tidligere soldat glæder sig over veteranhjem

Martin Nore fra Aarhus er tidligere soldat og betegner sig selv som "en af de slidte".

Fra 1995 til 2005 var han flere gange udstationeret i krigszoner i blandt andet Bosnien og Irak.

I alt blev det til otte ture, som alle har tæret på hans kræfter - både fysisk og psykisk. Ture, som har gjort, at han i dag har fået diagnosen posttraumatisk stresssyndrom.

Han glæder sig derfor over, at andre veteraner nu får mulighed for at få hjælp og tryghed i deres nære omgivelser, efter at partierne bag forsvarsforliget i dag har besluttet, at der skal oprettes et veteranhjem i Aarhus:

- Jeg tror, det vil kunne give noget stabilitet for nogle af veteranerne her i byen og i området. Et fast sammenhængspunkt, siger Martin Nore til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Martin Nore har selv haft gavn af at besøge veteranhjemmet i Fredericia, som er et ud af tre eksisterende veteranhjem i Danmark. På veteranhjemmene har man både mulighed for at overnatte, men også bare opholde sig for at finde ro.

I dag forsøger Martin Nore at holde styr på følelserne ved at male:

- Når jeg har de dårlige dage, bliver jeg herhjemme og lader være med at gå ud, og når jeg har de gode dage, så rykker jeg på dem, siger Martin Nore.

Udover Fredericia ligger der i dag også veteranhjem i Aalborg og København. Også Varde vil ligesom Aarhus få et veteranhjem som følge af den nye politiske aftale.