- Det har været en hård omgang
Listeria: Delika på vej tilbage
Pålægsfabrikken Delika i Hammel har atter gang i slice-afdeligen og arbejder nu på at rejse sig.
I omkring to uger måtte Delika lukke ned for den afdeling, der slicer kød, på grund af fund af listeria. I sidste uge startede afdelingen så op igen, men ikke alt er som det plejer på pålægsfabrikken i Hammel.
- Det har været en hård omgang, siger Kurt Møller, der er administrerende direktør i Delika.
Her har man taget konsekvensen af flere forskellige ting i kølvandet på listeria-sagen de seneste uger, som også har kostet firmaet et millionbeløb i tabt produktion.
- Der blev ikke fundet listeria-bakterier i vores pålæg. Det blev der kun i det, som kom fra Jørn A. Rullepølser, som vi så slicede her. Men vi har taget konsekvensen af det, og det betyder, at vi ikke længere tager produkter ind, som vi ikke selv laver. Det er helt slut, siger Kurt Møller.
Derudover er der indført ekstra rengøring og yderligere kontrol i produktionslokalerne, for Kurt Møller vil hellere være på den helt sikre side.
Han er glad for, at der nu atter kan kigges fremad, selvom de sidste udfordringer i forbindelse med listeria-sagen skal ordnes.
- Jeg er rimelig glad. Næsten alle mine kunder synes, at jeg har klaret situationen på den rigtige måde, og de har ikke smidt os ud. Jeg tror, at vi snart er tilbage på fuld kraft, og jeg håber, at vi kan undgå fyringer af medarbejdere. Jeg vil forsøge at rykke lidt rundt med et par stykker midlertidigt, så alle forhåbentlig kan blive. Mine medarbejdere har virkelig været gode i denne her situation, og folk er rykket tættere sammen i bussen. Det gør mig glad, siger Kurt Møller.
Han vurderer, at listeria-sagen samlet har kostet Delika et økonomisk tab på mellem 2,2 og 2,5 millioner kroner på produktionssiden.