- Det er sjovt med bevægelse

Motion som en del af undervisningen

01:45

1 af 2

For mange elever på de østjyske skoler er det en noget anderledes skoledag, som har mødt dem efter sommerferien, end den de var vant til inden.

Og selvom det nye skoleår kun er fire dage gammel, så er eleverne på Korsholm Skole ved Hinnerup ved at vænne sig til, at motion og bevægelse bliver en del af undervisningen.

- Jeg synes, det er sjovt, fordi vi skal løbe og sådan noget, og at vi ikke bare skal sidde indenfor på en stol hele tiden, siger Jacob Bennekov fra 6.A på Korsholm Skole.

Det er den nye folkeskolereform, som betyder, at der blandt andet skal mere bevægelse ind i hverdagen på landets folkeskoler.

- Det er sundt, og børnene lærer måske også bedre, hvis de rører sig hver dag, siger Jens Arndal, matematiklærer for 6.A på Korsholm Skole.

Og noget kan tyde på, at der er en sammenhæng.

- Vi kan begynde at se nogle videnskabelige resultater, som kan dokumentere, at hvis du er fysisk aktiv, så vil den kontrolgruppe klare sig 9 til 13 procent bedre i en uge efter end dem, som ikke er fysisk aktive, siger Nicolaj Ruby, der er tværgående børne- og ungekonsulent i DGI Østjylland.

Du kan se mere i indslaget over artiklen.