- Det er samfunds-nas!

Debat om Grimhøjmoskéen

08:28

1 af 2

Specielt én historie får debattørerne op af stolen i programmet Hits og Holdninger - TV 2 | ØSTJYLLANDs nye debatprogram om de mest læste nyhedshistorier på tv2oj.dk.

Det er historien om talsmanden fra Grimhøjmoskeen Fadi Abdallah, der tilslutter sig idéen om en islamisk stat, der får sindene i kog i studiet.

- Det her det er samfunds-nas! Normalt taler man om samfunds-nas i en økonomisk sammenhæng, hvor man snyder med sine dagpenge eller med sin skat, men det her er samfunds-nas på de grundlæggende værdier, vi har bygget op eksempelvis frihed, ligesind og demokratiske dialoger, siger en tydeligt oprørt Kim Qvist, der er forstander på Kalø Økologisk Landbrugsskole.

Det er komisk

Maria Arianfar, der også deltager i debatten, er selv muslim og blev som barn sendt på koranskole i Iran, hvor hun blev oplært i islam.

-Jeg er stolt af at være muslim men ikke på den måde. Jeg blev ikke provokeret, jeg synes nærmere, det er komisk, at han kan få sig selv til at sige sådan, siger Maria Arianfar, der mener, at der, trods det alvorlige emne, ligger en komik i, at talsmanden ønsker en islamisk stat samtidig med, at han benytter sig af vestlige rettigheder som ytringsfrihed og danske velfærdsydelser.

Du kan se debatten omkring moskéen i videoen øverst i artiklen. Du kan se hele programmet her.