- Det er en stor succes

Stor interesse for kommunens virksomhedsskoler

01:34

1 af 2

Aarhus Kommune har succes med at tilbyde unge, der er uafklarede om valg af ungdomsuddannelse, et ophold på virksomhedsskole.

I samarbejde med produktionsskoler og virksomheder er der etableret to virksomhedsskoler inden for byggeri og detailhandel. Her får unge mulighed for at prøve kræfter med arbejdet på en byggeplads eller i et supermarked, før de vælger erhvervsuddannelse.

Resultaterne er så gode, at både folketingspolitikere og flere andre kommuner er begyndt at interessere sig for den aarhusianske model.

- Den undervisning som nogle elever før synes var lidt tør og kedelig, den bliver pludselig meget konkret, når den foregår i en virksomhed. Så er det noget, man kan forholde sig til og som giver en helt anden værdi for den enkelte unge, siger Thomas Medom (SF), rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det er en stor succes. Vi kan se på tallene, at der er nogle unge, der faktisk kommer videre i systemet, som vi før ikke havde fat i - og der er meget stor interesse i det. Vi har jo besøg fra både folketinget og andre kommuner næsten hver uge.

Hør hele interviewet med Thomas Medom øverst, og se mere om sagen i dagens nyheder på TV 2 | ØSTJYLLAND.