- Der skal ikke være dødt

Arkitekt vil sikre mere byliv på havnearealerne

Han har været med til at tegne nogle af de mest markante bygninger som for eksempel 8-Tallet og VM Bjerget i København.

Nu skal den danske arkitekt Bjarne Ingels og hans firma BIG også være med til at tegne fremtiden i landets anden største by.

Sammen med Aarhus Kommune fremlagde han i dag et storstilet projekt, som skal være med til at skabe byliv på Aarhus Havn.

For selvom mange nye bygninger er kommet til og er på vej omkring havnearealerne, er det også vigtigt at tænke på byrummet:

- Hvis man går rundt mellem lejlighederne, er der et ret uinteressant og ret tit dødt byliv, når man ser på sådan nogle havneprojekter, siger Bjarne Ingels til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I fremtiden ligger den nye udviklingsplan op til, at området omkring Bassin 7 på Aarhus Havn bliver én stor havnepromenade med havnebassin, kolonihaver, strandområde, caféer og restauranter.

Det sker ifølge arkitekt Bjarne Ingels med inspiration fra blandt andet Strandbaren, som er blevet et mødested for alle byens borgere om sommeren, hvad enten det gælder afslapning, volleyball og fodboldkampe på storskærm.

Idéen er at skabe en perlerække af oplevelser langs kajen, der kan gøre det attraktivt for alle borgere at benytte sig af havnearealerne:

- Det gør, at man allerede første dag har et levende byrum - både for dem, der bor der, men også alle andre aarhusianere har en anledning til at udforske det.

Læse mere om projektet ved at klikke her.