Der mangler brandmænd

Vanskeligt at skaffe nye folk i dagtimerne

02:10

1 af 2

Flere steder i Østjylland slår brandvæsenet nu alarm, fordi der mangler brandmænd på brandstationerne.

Problemet er særligt stort på Djursland, hvor hver sjette stilling i øjeblikket ikke er besat.

Normalt er der ansat godt 150 brandmænd på de i alt otte brandstationer på Djursland. Lige nu mangler brand- og redningsfolkene dog 25 kollegaer.

Særligt i Ebeltoft og i Kolind er det i øjeblikket vanskeligt at tiltrække nye folk. Lige nu tager kollegerne i Ebeltoft ekstra vagter for at få enderne til at mødes.

- Nogle gange kan der komme færre af sted. Vi andre er nødt til at tage nogle flere vagter. Det slider på en selv og på familielivet, siger holdleder Kim Jensen fra Brand og Redning Djursland til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Brandmænd frygter terror

Reglerne siger, at brandmændene skal kunne møde på stationen inden for fem minutter, hvis alarmen lyder. Det gør det vanskeligt at finde nye kolleger - især i dagtimerne når folk er på arbejde andre steder.

- I det tidsrum er det rigtigt svært for mig at bemande køretøjerne. Der er simpelthen ikke folk nok i byen. Derfor søger jeg med lys og lygte efter nogen, der kan hele døgnet, men specielt efter nogen der kan i dagtimerne, siger beredskabschef ved Brand og Redning Djursland Leif Bang.

I tv-indslaget øverst på siden kan du se mere om problemerne med at skaffe nye brandmænd.