- Den skal ikke være i baghaven

Konservative imod ny placering af stormoské

01:19

1 af 2

En ny stormoské i Aarhus skal ligge i behørig afstand fra Gellerupparken i Brabrand.

Det er budskabet fra Marc Perera Christensen (K), som er 2. viceborgmester i Aarhus Kommune.

- Den (moskéen, red.) behøver ikke nødvendigvis ligge i baghaven. Den skal ligge, så det er nemt at komme til, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I dag foreslog borgmester Jacob Bundsgaard (S) ellers, at den kommende stormoské skal ligge på Bautavej i det vestlige Aarhus frem for Gellerupparken, som ellers var planen.

Stormoskéen indgår som en del af helhedsplanen, men det er både Konservative og Venstre i Aarhus modstandere af. Begge partier har tidligere truet med at trække deres støtte til helhedsplanen, hvis stormoskéen ikke rykker ud af Gellerupparken.

Det nytter dog ifølge Marc Perera Christensen ikke at flytte moskéen to kilometer væk fra Gellerupparken, som det vil være tilfældet, hvis den i stedet opføres på Bautavej:

- Det vidner om, at man grundlæggende ikke forstår den bekymring, vi har for placeringen af en stormoské lige op og ned af vores store indvandrerghetto, siger han.

Marc Perera Christensen mener ikke, at helhedsplanen formål om at forvandle bydelen kan opnås, hvis stormoskéen ligger i nærheden.

Han er derfor fortaler for, at stormoskéen placeres endnu længere væk fra Gellerupparken.

Se hele interviewet med den konservative byrådspolitiker øverst på siden.