Danmarks koldeste strand

Ikke en eneste sommerdag fik Grenaa i år

01:47

Den er ofte blevet kåret til Østjyllands Bedste Badestrand. Men stranden i Grenaa har været kølig i år.

1 af 2

I dag, den 1. september rinder sommeren ifølge kalenderen ud. Og i Grenaa kan beboerne se tilbage på en sommer, hvor det aldrig blev rigtigt sommer. Ikke en eneste dag.

Temperaturen skal nemlig op på 25 grader, før meteorologerne taler om en sommerdag. Og i Grenaa blev "sommerens" højeste temperatur kun målt til 23,2 grader. Det var en dag i begyndelsen af august og det skaffede Grenaa den tvivlsomme ære at være landets koldeste sted, da sommeren var på sit højeste, oplyser TV 2 Vejret.

Den danske sommer har i 2011 i det hele taget været nærig med dage, hvor vi er nået op på særligt høje temperaturer: Årets varmeste sommerdag blev samtidig den koldeste af sin slags i 49 år: Det var i starten af juni i Rønne på Bornholm, hvor man helt lokalt nåede 28,2 grader.

Grenaa deler skæbne med byerne Åkirkeby på Bornholm,  Skagen, Ringkøbing og Nykøbing Falster, hvor man heller aldrig nåede over 25 grader.

Kun en gang tidligere siden 2006 har meteorologerne registreret, at en lokalitet i Danmark ikke har haft en eneste sommerdag. Det var sidste år, da sommerens højeste temperatur i Skagen blev 23,8 grader.

Men selvom en række steder i landet blev lagt på is denne sommer, så har vejret jævnt hen været lige så varmt som det plejer. Overraskende nok ender sommeren 2011 som helhed i Danmark med at blive lidt varmere end normalt med 15,9 grader i gennemsnit. Normalgennemsnittet er 15,2 grader.