Colibakterier i vandet

Her skal du koge vandet

Syddjurs Kommune oplyser, at de borgere, der modtager drikkevand fra Egedal Vandværk, skal koge deres vand, inden det drikkes.

Ved en kontrol af drikkevandet, er der blevet påvist Escherichia colibakterier (E-coli) og Coliforme bakterier i drikkevandet.

Derfor har Kommunen i samråd med embedslægen besluttet, at vandværket skal orientere de ramte borgere om, at det anbefales, at alt vand, som skal drikkes, koges først.

- Coliforme bakterier kan tyde på en forurening fra overfladevand. Bakterien er ikke sygdomsfremkaldende i sig selv, men trives hvor der kan findes sygdomsfremkaldende bakterier. E. colibakterier udgør en naturlig bestanddel af tarmfloraen hos varmblodede dyr. E-coli kan derfor tyde på en forurening fra f.eks. spildevand. E. colibakterier er i sig selv kun sjældent sygdomsfremkaldende men er en indikator på en forurening, hvorved der foreligger en risiko for indhold af sygdomsfremkaldende mikroorganismer, skriver Syddjurs Kommune.

- Vi forventer, at kogeforbuddet er væk i løbet af et par dage. De næste par dage kommer til at handle om prøvetagning og undersøgelser, men så tror vi også, at alt er normalt igen, siger Tom Jessen, der er bestyrelsesformand.

Egedal Vandværk forsyner godt 1.300 ejendomme og 70 etageboliger samt godt 500 fritidshuse. Derudover forsyner vandværket omkring 20 institutioner herunder skoler med drikkevand.