City of the Year

Engelsk akademi har nomineret Aarhus til fornem pris

Engelsk akademi med fokus på arkitektur og byudvikling har nomineret Aarhus til The European City of the Year Award 2015.

Aarhus står midt i en kæmpe udbygning og ombygning. Der investeres mere end 40 milliarder kroner i et moderne Aarhus med fokus på bæredygtighed, sammenhængskraft og kvalitet i byarkitekturen - og det er baggrunden for nomineringen far Academy of Urbanism.

Akademiet har tidligere kåret Oslo, Göteborg, Hamborg, Marseilles, Valencia og Istanbul til The European City of the Year Award.

- At blive nomineret til The European City of the Year Award 2015 er et kæmpemæssigt skulderklap til de seneste års byudvikling i Aarhus. Vi har formået at skabe rammerne om en kreativ kulturby med stor vækst, med fokus på social og miljømæssig bæredygtighed og internationalt udsyn,, siger borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig derfor over, at det engelske Academy of Urbanism anerkender vores bestræbelser og vil bruge Aarhus som eksempel for andre byer i Europa.

Borgmesteren og rådmand Kristian Würtz er sammen med stadsarkitekt Stephen Willacy værter, når en delegation fra Academy of Urbanism i dagene d. 4. og 5. september er på studietur til Aarhus. Her skal de blandt andet besøge ARoS, Godsbanen, Aarhus Ø, Gellerup, Egå Engsø, Universitetet og Moesgaard Museum.

Aarhus er i konkurrence med Torino og Rotterdam.