Cheminova solgt

Penge til Aarhus Universitet efter milliardsalg

Salget af sprøjtemiddelproducenten Cheminova har været rygtet i længere tid, og nu er det endelig faldet på plads.

Aarhus Universitets Forskningsfond er hovedaktionæren i selskabet. Salget af Cheminova til 8,5 milliarder kan derfor komme universitetet til gavn.

- Vi har som forskningsfond et helt klart og veldefineret formål, nemlig at støtte den videnskabelige forskning ved Aarhus Universitet. Med Aurigas salg af Cheminova A/S får vi nu mulighed for at øge støtten til forskningen til gavn for hele samfundet. Hvor meget og hvordan vil vi drøfte i bestyrelsen i løbet af efteråret, siger bestyrelsesformanden for Aarhus Universitets Forskningsfond, Brian Bech Nielsen, i en pressemeddelelse.

Læs også: Er Cheminova stadig til salg?

Købet skal endeligt godkendes af Aurigas aktionærer og relevante konkurrencemyndigheder, men Auriga har allerede nu fået tilsagn fra 50 procent af aktionærerne. Det gælder blandt andre Aarhus Universitets Forskningsfond.

Købet ventes at være endeligt gennemført i starten af 2015.

Når købet er faldet på plads, er det planen at forsætte driften af alle Cheminovas nuværende produktionsaktiviteter. Det gælder blandt andet anlæg til fremstilling af aktivstoffer i Danmark og Indien samt anlæg til fremstilling af færdigprodukter i Danmark, Indien, Tyskland, Australien, Italien og Storbritannien.