Borgmestre i fælles front

Afholder stor konference på Christiansborg

Østjylland er en landsdel fuld af muligheder og med stort potentiale for udvikling. En udvikling, som ikke kan bare kan komme Østjylland til gode, men derimod hele Danmark.

Nogenlunde sådan vil det formentlig lyde, når 11 østjyske kommuner senere på måneden inviterer til konference på Christiansborg.

Kommunerne indgår i samarbejdet Business Region Aarhus, som netop arbejder for skabe vækst i Østjylland.

På konferencen vil de østjyske politikere sætte fokus på landsdelens potentiale, men også de udfordringer, der står i vej for væksten, som for eksempel infrastruktur.

- Der er brug for, at vi tænker ud over kommunegrænserne og ser os selv som et samlet område. Østjylland har et enormt potentiale for vækst, der kan trække hele Danmark, men det kræver, at vi får fjernet en række forhindringer for vækst, og den opgave kan vi kun løfte sammen, siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S).

De østjyske borgmestre har flere gange forsøgt at påvirke folketingspolitikerne til at udvidet motorvejen E45. Netop dette punkt vil også være en væsentlig del af den kommende konference.

- Eksporten ud af landet fra Business Region Aarhus tegner sig for 20 procent af hele landets industrieksport, men vi har brug for bedre trafikvilkår, hvis vi skal fortsætte med at løfte Danmark. Mere end 124.000 borger pendler på arbejde inden for Business Region Aarhus og yderligere 44.000 tager på arbejde uden for vores region og det er infrastrukturen ikke gearet til. Østjylland er klar til at smøge ærmerne op for hele Danmark, men vi har brug for, at der findes løsninger, siger Peter Sørensen (S), som er borgmester i Horsens Kommune.

Til konferencen på Christiansborg deltager transportminister Magnus Heunicke (S), en række folktingspolitikere og erhvervsledere.

Konferencen bliver afholdt den 30. september.