Bombemand anholdt

41-årig sigtet for attentat i Randers

Bilen holdt parkeret her på Vilhelm Thomsens Plads.

Østjyllands Politi anholdt tirsdag formiddag en 41-årig mand fra Randers. Han mistænkes for at have anbragt den bombe, der juleaften ved 18-tiden eksploderede, da en mand og hans tre-årige datter satte sig ind i en bil på Vilhelm Thomsens Plads i Randers.

Vicepolitiinspektør Michael Weiss fra Østjyllands Politi ønsker ikke i øjeblikket at oplyse yderligere om anholdelsen. Manden fremstilles i grundlovsforhør i Randers i morgen formiddag, sigtet for forsøg på manddrab.

Han er ifølge Politiken.dk kendt af politiet i forvejen for mindre forseelser. Der foretages i øjeblikket ransagninger på flere adresser i Randers for at finde yderligere beviser mod den 41-årige.

Kvinde som hovedperson
Ifølge Ekstra Bladet var der tale om en form for familiedrama med en kvinde som hovedperson.

Vicepolitiinspektør Michael Weiss oplyser, at der skete "omfattende skader" på bilen., som var forsynet med en muligvis fjernstyret bombe.

- Der er knuste ruder, airbags er udløst, og der er slået en større bule. Så der har været tryk på, siger  Michael Weiss.

Faderen og datteren slap uskadt, men politiet har registreret sagen som et forsøg på at slå de to ihjel. Den mellemblå Toyota Carina havde holdt parkeret på stedet siden lillejuleaften ved 22-tiden.

- Vi er meget interesseret i at høre fra beboere i området, om de har bemærket noget i dette tidsrum, siger Michael Weiss.

Politiet afviser, at sagen kan knyttes til rockere eller bander.

Endnu har ordensmagten ikke klarlagt detaljer om selve bomben. Efterforskerne forsøger at finde ud af, om den var fjernudløst, hvordan den var konstrueret, og hvordan den var anbragt på bilen.

Et fragment fra bomben fløj gennem et kældervindue på en bygning i nærheden. Desuden arbejder politiet med at indkredse personer, der kunne have et motiv til at skade manden og hans barn.