Biltyv stjæler OL-dokumenter

Vigtige dokumenter stjålet fra bagagerum i bil

Panikken er ved at brede sig i Dansk Atletik Forbund, efter at en biltyv fredag aften stjal to computere og en harddisk fra cheftræner Lars Nielsens bil i Aarhus.

Computerne og harddisken, der lå i en sportstaske i Lars Nielsens bagagerum, indeholdt vigtige dokumenter med oplysninger om blandt andet forbundets OL-forberedelser.

- Det er et rent helvede, siger Lars Nielsen til spn.dk.

- Der lå alt på dem. Alle træningsprogrammer, al planlægning, alle detaljer omkring vores satsninger og vores støtte.

- Det handler for eksempel om de atleter, der skal med til OL næste år, og alle oplysninger omkring hotel, træning og så videre på vores træningslejr i Sydafrika i januar, siger han.

Skulle overføres til ny computer
Grunden til, at Lars Nielsen havde begge computere og harddisk med sig på samme tid er, at oplysningerne fra de tre maskiner skulle overføres til en ny computer, mens Lars Nielsen var en tur i København.

Da han kom hjem til Aarhus smuttede han en tur i Rema 1000, og mens Lars Nielsen var i supermarked, var en biltyv hurtig til at smadre en rude og snuppe sportstasken med de to computere og harddisken.

- Ingen andre kan bruge det til noget, men det er livsvigtige informationer for os.

- Jeg risikerer at skulle bruge flere måneder på at genskabe dokumenterne, men jeg kan jo ikke huske alle detaljerne, så vi kan i sidste ende miste en masse erfaringer og en masse viden, siger Lars Nielsen.

Han beder nu til, at tyven kommer på bedre tanker og afleverer maskinerne tilbage til deres ejermand.

- Jeg aner ikke, hvad man kan få for computerne på det sorte marked, men jeg vil hellere end gerne betale prisen for at få dem tilbage, for man kan ikke gøre deres værdi for os op i penge, siger Lars Nielsen.