Billig varme sælger huse

Lav varmeudgift gør områder attraktive

Billig varme gør Hammel til et attraktivt sted at bo Foto: Google Street View

Lave varmeudgifter kan sælge huse. Det er ejendomsmægler Jakob Kyhl fra Nybolig i Hammel overbevist om. Til Morgenavisen Jyllands-Posten siger han på baggrund af nye beregninger af varmeudgifterne i landets kommuner, at det er et vigtigt argument for at flytte til Hammel.

. Vi sælger hele Hammelområdet på det. Hvis køberne er lidt ligeglade med, om det bliver Hinnerup, Hammel eller Galten, kan man da slå på, at fjernvarmen er rigtig billig i Hammel. For mange er varmeudgiften en stor del af boligudgiften, og 5.000-6.000 kr. ekstra om året kan man godt mærke, siger Jakob Kyhl til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Energistyrelsens beregninger viser ifølge avisen, at en familie, som bor i et gennemsnitshus i Hammel, kan slippe med 7.800 kr. om året for varmt vand og opvarmning, må familien, der bor i en tilsvarende bolig i Holme, betale det dobbelte - 15.500 kr.

- Vilkårene fra varmeværk til varmeværk er vidt forskellige. Nogle har helt afskrevet deres investeringer, mens andre må afdrage i mange år endnu. Desuden påvirker antallet af aftagere, ledningsnettets størrelse, varmetab og brændselstypen prisen, forklarer Finn Bertelsen fra Energistyrelsen til Morgenavisen Jyllands-Posten.