Betjente sprang for livet

36-årig biltyv anholdt på færgehavn

Foto: Colourbox

Østjyllands Politi fremstillede i dag en 36-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Den 36-årige blev anholdt torsdag kl. 17.50, da han kørte fra færgen Aarhus-Odden på havnen. Han kørte i en bil, som han tidligere på dagen havde stjålet på et autoværksted i Rørvig på Sjælland.

- Vi bliver kontaktet af Midt- og Vestsjællands Politi. De har mistanke om, at biltyven er kørt ombord på Mols-Linien i Odden, fortæller politikommissær Thomas Hinge fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- To civile betjente forsøger at standse den 36-årige, da han kører fra færgen. De viser legitimation og råber "Det er politiet". Han vælger dog at gasse op, så de to betjente må springe til siden for ikke at blive ramt - herefter kører biltyven direkte ind i en patruljevogn.

- Det viste sig herefter, at han også kunne mistænkes for at være påvirket af euforiserende stoffer og at han faktisk ikke måtte køre på grund af frakendelse af kørekortet, siger Thomas Hinge.

Den 36-årige sigtes for biltyveri, forsøg på vold mod tjenestemand og for at køre i påvirket tilstand.