Bent H.: Fejl er rettet

Nu er der styr på byggeplanerne

Der var noget at komme efter tidligere, men nu er der styr på sygehusbyggeriet i Skejby, siger formand.

Region Midtjylland har i samarbejde med Sundhedsministeriet allerede rettet op på de kritikpunkter mod byggeplanerne i Skejby for Det Nye Universitetshospital i Aarhus, som statsrevisorerne har givet de to parter næser for.  Det siger formanden for Region Midtjylland, Bent Hansen (S).

- Bagudrettet var der noget, som skulle have været mere præcist. Men i den seneste halvandet måned har vi samarbejdet med Sundhedsministeriet om at rette det op, siger Bent Hansen til kritikken.

Med en beslutning onsdag om en ny spareplan har regionsrådet sikret, at budgettet på 6,35 milliarder kroner vil holde, ligesom der er sat reserver af på 717 millioner kroner til at tage højde for uforudsete udgifter, siger han.

- Det er min stærke forventning, at vi har en fast forståelse med Sundhedsministeriet, således at vi kommer kritikken i møde, siger Bent Hansen.

Reserven på de 717 millioner er væsentligt mere, end COWI har anbefalet at afsætte i en risikovurdering, som rådgivningsfirmaet har lavet for ministeriet, siger regionsrådsformanden.