Beboere fanget på Kattegatø

Anholtfærgen sejler tidligst i næste uge

Det kan tage længere tid end forventet, at få Anholtfærgen i vandet igen.

Færgen ligger lige nu i dok i Grenaa, efter at den pludselig fik problemer med propelleranlægget.

Hos færgeselskabet arbejder man lige nu på højtryk for at finde en løsning, men udbedringen af skaden trækker ud, og det betyder, at der først tidligst fredag den 4. september vil sejle en færge mellem Anholt og Grenaa.

Det fortæller Inge Lise Riis, som er overfartsleder på Grenaa/Anholtfærgen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Vi kan ikke bare finde en færge til 200 personer, så vi arbejder på at finde nogle afløserfartøjer. Det er bare svært, fordi Anholt ligger så langt ude på havet, og der derfor er større krav til sikkerheden.

Færgeselskabet holder i dag møder med blandt andet forsikringsselskab og eksperter i forsøget på at finde en hurtig løsning.

Hvis færgen ikke kommer ud at sejle inden weekenden, kan det blandt andet få store problemer for arrangørerne bag et marathonløb på Anholt.

På Anholt Kro er kølerummet lige nu fyldt med mad til mere end 300 gæster, og det vækker derfor bekymring hos køkkenchefen:

- Færgen er vores livsnerve. Det er jo ikke kun os, det rammer, det går ud over hele erhvervslivet og beboerne på Anholt. Vi er 100 procent afhængige af færgen, siger Niels Kilstrup, der er køkkenchef på Anholt Kro.