Bakterier i marineret kød

Marineret kød fra 10 supermarkeder blev kontrolleret. I fire tilfælde var kødet inficeret med campylobakter. Tre af dem var fra Århus.

Solen skinner igen over Østjylland, og det frister mange til at tænde op i grillen.

En hyggelig aften, tænker man umiddelbart, men hvis kødet på grillen er fyldt med bakterier, ender aftenen måske på toilettet i stedet for på terrassen.

Ekstra Bladet har tjekket marinaret kød i 10 supermarkeder, og i fire tilfælde var det marinerede kød inficeret med campylobakter, en bakterie, der rammer tarmene og kan give ondt i maven og diarré.

75 procent af det inficerede kød kommer fra supermarkeder i Århus-området. Kødet er nærmere bestemt købt i Løvbjerg i Otto Ruds Gade på Trøjborg og i Fakta og Aldi i Tilst.

Vil man undgå campylobakter, er det bedste bud at købe danske kød, siger Keld Christiansen fra Fødevareregion Nord til Ekstra Bladet.