ARoS-direktøren siger stop

Jens Erik Sørensen får afløser 1. januar 2014

Kunstmuseet ARoS skal se sig om efter ny direktør

Den mange-årige direktør på Aarhus Kunstmuseum Jens Erik Sørensen siger farvel 1. januar 2014. Men allerede fra nytår 2012 ansætter museet en ny, ung overinspektør, oplyser jpaarhus.dk.

I knap 30 år har Jens Erik Sørensen stået i spidsen for Aarhus Kunstmuseum og ARoS. Men når den 65-årige direktørs kontrakt udløber med udgangen af 2013, er direktørstolen ledig.

- Jeg er vist ved at nå en alder, hvor det er i orden at sige stop, siger Jens Erik Sørensen til jpaarhus.dk. Han har dog ikke har tænkt sig at slippe arbejdsmarkedet.

- Jeg ved ikke helt, hvad der skal ske, men jeg kan nok ikke give slip på kunsten og kunne godt forestille mig at arbejde med udsmykninger, måske som konsulent. Men vi må se. Det kan også være, at jeg er slidt op om to år, siger Jens Erik Sørensen til jpaarhus.dk.

1. januar 2012 ansættes Marie Nipper som overinspektør. Den 32-årige kunsthistoriker har siden 2009 været museumsinspektør og stået bag en række markante særudstillinger som Jeppe Hein-udstillingen "Sense City" og Christian Lemmerz' "Genfærd.