Alkotest populær hos vognmand

Dantra?s chauffører testes før start

Foto: Jeppe Rimmen / Dantra

Chaufførerne hos en af landets større transportvirksomheder, Dantra i Hjøllund ved Silkeborg har siden foråret skullet puste i såkaldte alkolåse, før de kan starte en af virksomhedens lastbiler.

Foreløbig er 5o af virksomhedens 100 lastbiler forsynet med anlægget, og trods det daglige besvær med at puste før start, er det en succes blandt de 150 medarbejdere, vurderer direktør Kenneth Jensen overfor avisen.dk.

Direktørens udlægning bakkes op af fagforeningen 3F, der organiserer chauffører.

- Vi har ingen problemer med alkolåse. Det er langt den bedste møde at føre kontrol med alkohol blandt medarbejdere på. Det er en god løsning, fordi de ansatte slipper for at blive mistænkt uberettiget. Når der er installeret alkolås, har alle sikkerhed for, at der ikke kan køres med en ulovlig promille, siger Jan Gerhard Willadsen, gruppeformand for 3F Transport, til avisen.dk.

Alkolåsene er også et godt signal at sende til omverdenen, siger direktør Kenneth Jensen.

- Vi har længe haft en politik om ikke at tolerere nogen form for promille på arbejdet overhovedet. Ved at føre dette ud i livet, har vi taget det et skridt videre. Det er klart, at vores alkolåse har en god signalværdi, siger han.