AGF vandt i vildt stormvejr

Aarhusianerne var bedst i voldsom blæst i Aalborg

I et rasende blæsevejr vandt AGF søndagens sene superliga-kamp med 2-0 over AaB på Energi Nord Arena i Aalborg.

AaB's Kjetil Wæhler lavede selvmål 10 minutter inde i anden halvleg, og kort før tid cementerede Martin Jørgensen AGF-sejren, da han bragede et frispark op i målhjørnet.

Opgøret var præget af stormvejr, der gjorde det overordentligt svært for begge mandskaber at få noget organiseret spil i gang. Udspark ændrede fuldstændig kurs i luften og ellers ufarlige skudforsøg pressede de to målmænd ud i svære redninger.

Peter Sørensen havde foretaget tre ændringer på sit AGF-hold i forhold til nederlaget mod Silkeborg i mandags.

Blandt andet fik en yderst løbevillig Hjalte Nørregaard chancen fra start, og sammen med Martin Jørgensen på midtbanen var han en vigtig årsag til, at AaB's spil aldrig kom til at flyde.

Føringsmålet kom, da Martin Jørgensen med en strålende bold i dybden fandt Søren Larsen. Angriberen tacklede bolden ind i AaB-målmand Nicolai Larsen, og via ham røg bolden op i hovedet på en uheldig Kjetil Wæhler, der blev noteret for selvmålet.

2-0 målet var en perle, da Martin Jørgensen trodsede vild modvind og sparkede et frispark op i krydset fra omkring 25 meter.

Skud fra distancen
Som man kunne forvente med de vilde vindforhold forløb de to halvlege ganske forskelligt. AGF startede med vinden i ryggen og afsluttede lystigt fra distancen, når chancen bød sig.

Skud fra Adam Eckersly, Martin Jørgensen og Søren Berg var under normale omstændigheder næppe blevet så farlige.

Men vinden gjorde det svært for AaB-målmand Nicolai Larsen at bedømme boldens bane, og han måtte i tre situationer omkring den halve time parere til hjørnespark.

AaB prøvede på samme vis, men med mindre held, at udnytte medvinden i anden halvleg.

Trods i alt 16 afslutninger var nordjyderne kun farlige i få situationer, og bortset fra en gigantafbrænder fra Anders Due i første halvleg og en stor dobbeltchance efter 70 minutter, var Steffen Rasmussens AGF-mål ikke for alvor truet.

Med sejren overhalede aarhusianerne AaB i tabellen, og AGF ligger nu nummer fire.