AGF-træner: God defensiv

AGF spillede med den defensiv, som træneren har sukket efter

AGF-træner Peter Sørensen (t.h.) var tilfreds med forsvarsspillet mod Horsens. (Arkivfoto)

AGF har lukket ni mål ind i Superligaen, men de seneste to kampe har klubben holdt nullet. Og derfor var træner Peter Sørensen efter eget udsagn meget begejstret efter kampen.

- Det er noget, jeg har sukket efter, at vi har en defensiv som i dag, hvor vi tager de ting, som vi træner på træningsbanen med ud til kamp, siger Peter Sørensen.

De fleste af modstandernes trænere i Superligaen har inden mødet med AGF understreget, at holdet med dets erfaring ikke kunne karakteriseres som et oprykkerhold.

Alligevel har AGF haft en del børnesygdomme, og overgangen har ikke været let.

Dårligst fra start
I mandagens kamp mod AC Horsens kom aarhusianerne nok engang i denne sæson dårligst fra start, men så snart Søren Berg havde fået scoret til 1-0, sad holdet på kampen.

- Jeg synes, vi kontrollerede spillet og havde god sammenhæng mellem kæderne. Så vi er i stand til at bryde bolden længere fremme på banen, end vi plejer, siger Peter Sørensen.

Han kaldte de to midterforsvarere Arthur Sorin og Atle Roar Håland for "eksemplariske" i deres håndtering af forsvaret.

Og modsat de fleste andre iagttagere var Peter Sørensen ikke overrasket over den plads, om AC Horsens gav fra sig til AGF's omstillingsspil.

- Nej. For det så jeg også, FC København fik i sidste uge, siger Peter Sørensen.

Endnu engang spillede midtbanekreatøren Martin Jørgensen en god kamp, mens angriber Peter Graulund trods en lidt tam første halve time scorede to mål og kom op på i alt 100 mål i Superligaen.