AGF-sejr i Horsens

AC Horsens-forsvaret rystende usikkert

Foruden Statsfængslet og de store rockkoncerter er et af de største varemærker i Horsens den solide defensiv. Den svigtede til fulde mandag aften mod AGF, og hjemmeholdet måtte derfor indkassere et sviende 0-3-nederlag.

Først svigtede målmand Søren Jochumsen, dernæst lod forsvaret Peter Graulund løbe en banehalvdel alene mod mål, og til sidst dækkede den gule fare ikke op på hjørnespark.

Dermed vandt AGF det første pointgivende slag mellem de to østjyske klubber i knap tre år, ligesom AC Horsens efter en fremragende sæsonstart må se sig selv placeret midt i tabeldyndet 10 point efter førerholdet FC København.

Og det kan AC Horsens som sagt takke sig selv for. Ingen af de to mandskaber kom decideret godt ud til start, men AC Horsens var alligevel bedst og kom via Henrik Tofts pandebrask frem til nogle halve chancer.

Ramte helt galt
Men alt imens regnen tog til, og kampen faldt i tempo, besluttede AC Horsens-målmand Søren Jochumsen at tage et frispark midt på egen banehalvdel.

Bolden ramte han helt galt, og den endte i fødderne på Søren Berg, der uden problemer scorede med et blødt spark i det tomme mål.

Derefter brændte AGF's Peter Graulund to friløbere, og angrebsmakkeren Aron Jóhannsson kom ditto frem til nogle chancer.

Graulund stod alene
Mærkeligst så det ud, da alle hjemmeholdets spillere gik op på AGF's banehalvdel ved et frispark og lod Peter Graulund stå alene ved banens midte.

Martin Jørgensen opsnappede bolden i kanten af feltet og sendte den aldrende angriber af sted. 2-0 - endda med det kolde højreben.

På det tidspunkt så AC Horsens ud til at have kastet det mentale håndklæde.

Foruden at glemme at dække op ved et hjørnespark, så Søren Larsen kunne heade bolden ned til endnu en Peter Graulund-scoring, gav AC Horsens flere store chancer væk.

En uvant rolle at se AC Horsens i, og Johnny Mølby har for alvor noget at rette op på til træningen i den kommende uge.

Se højdepunkter fra kampen på tv2sport.dk

AC Horsens-AGF 0-3 (0-1)

0-1 Søren Berg (31. minut)
0-2 Peter Graulund (58. minut)
0-3 Martin Retov (68. minut/selvmål)

Tilskuere: 6.159