Afviste folk over 50 år

Gik efter at ansætte medarbejdere under 50

Erfarne folk søges. Du er ansvarlig, fleksibel og positiv - og så skal liiige være mellem 22 og 50 år gammel. 

Sådan lyder det i et jobopslag, hvor smede- og maskinvirksomheden Brimas A/S fra Horsens efterspørger klejnsmede.

Personer uden 'førnævnte kompetencer frabedes henvendelse', skriver man sidst jobopslaget, skriver Avisen.dk. 

Faglig sekretær i Dansk Metal Horsens, Benny Sørensen, raser, fordi en tredjedel af hans medlemmer dømmes ude på baggrund af alderen.

- Det er fuldstændigt grotesk, at en arbejdsgiver siger, at en kvalifikation til jobbene er, at man skal være mellem 22 og 50 år. Det holder ikke, siger Benny Sørensen til Avisen.dk. 

Han kalder jobopslaget 'et klokkeklart brud' på loven om forskelsbehandling:

- Der er der ingen tvivl om.

Kendte ikke til lov
Administrerende direktør i Brimas A/S, Thomas Iversen, forklarer, at han ikke var bekendt med loven om forskelsbehandling på arbejdsmarkedet.

- Det, må jeg erkende, er en fejl. Hvis jeg skulle lave en annonce igen, så ville jeg aldrig skrive det om alderen. Jeg har ikke været klar over, at der var nogle regler omkring alder, siger Thomas Iversen til Avisen.dk.

Smede-direktøren oplyser, at det ikke er 'et ufravigeligt krav', at man skal være mellem 22 og 50 år for at blive ansat hos Brimas A/S.

- Vi skriver, at vi generelt søger folk inden for denne aldersgruppe (22-50 år, red.). Det er, fordi vi gerne vil have folk, som vi kan arbejde med i en lang årrække. Hvis der kommer en dygtig klejnsmed på 55 år, så er det ikke sådan, at vedkommende ikke kan blive ansat ude hos os, siger Thomas Iversen.

Spørgsmål: Men der kommer vel ikke nogen 55-årige, når i direkte skriver, at man skal være 22-50 år for at søge?

- Jeg kan godt se, at det umiddelbart sender et signal om, at man har en større mulighed for at få job hos os, hvis man er under 50 år, siger Thomas Iversen.

Fortryder jobannonce
Det er langt fra første gang, at Benny Sørensen hører om arbejdsgivere, der har meget specifikke kriterier for medarbejdernes alder.

- I de her sager er svaret altid noget i retning af, at 'vi er en ung virksomhed med mange yngre mennesker, og at de nye medarbejdere skal passe ind i virksomhedens daglige jargon', siger Benny Sørensen

Tilbage i Horsens er Thomas Iversen ked af, at hans jobopslag 'bliver tolket så negativt'.

- Vi er nødt til at økonomisere med vores ressourcer. Hvis vi har alverdens mennesker til at søge vores jobs uden de kompetencer, vi beskriver, så får vi jo mange, tusinde henvendelser, siger Thomas Iversen og fortsætter:

- Jeg kan godt se, at vi aldrig nogensinde skulle have skrevet det med alderen. Men det kunne jo understøttes med, at vi jo gerne vil investere tid og penge i at lære vores personale op, hvis ikke de har alle de kompetencer, der kræves, for at arbejde i den fleksible produktion, vi har.