Afviser forslag om medicin

Socialdemokraternes sundhedsordfører afviser Anders Kühnaus forslag om mere kontrol med udgifterne til medicin

02:22

1 af 2

Flemming Møller Mortensen, der er medlem af Folketinget for Socialdemokraterne og partiets sundhedsordfører, afviser forslag om et mere kritisk eftersyn af de dyreste medicinske behandlinger, som skal være med til at afhjælpe de økonomiske sparekrav i Regionerne.

De danske hospitalers udgifter til medicin er steget med 3,7 milliarder kroner på syv år, og stigningen er en af hovedårsagerne til Region Midtjyllands sparekrav på næsten 700 millioner kroner de kommende år.

Det fik tirsdag Anders Kühnau (S), der er formand for hospitalsudvalget i region Midtjylland, til at sige:

- Vi er nødt til at starte en diskussion om, om vi skal ind også og kigge på medicinen og kigge på, om den har den værdi for patienterne, som står mål med den meget høje prisstigning, som vi ser lige i øjeblikket, sagde Anders Kühnau blandt andet til TV 2 | ØSTJYLLAND. Du kan se interviewet med Anders Kühnau her.

På Christiansborg får forslaget en kølig modtagelse af Anders Kühnaus partifæller. Sundhedsministeren har tidligere afvist idéen, og det er forsat en dårlig idé at skele til prisen. Det mener socialdemokraternes sundhedsordfører:

En forkert vej at gå

- Jeg synes, at det er en forkert vej at gå, at medicin, som nogle læger mener er den rigtige medicin til enten livsforlængende eller væsentlig behandling af patienter, skal lægges på hylden, fordi det er for dyrt. Det er en rigtig farlig vej at gå i Danmark, hvor vi betaler en rigtig høj skat. Det vil nemlig betyde, at der er nogen, som går ud og tegner personlige sundhedsforsikringer med det samme og så får den medicin, og det vil jeg ikke være med til. Jeg vil have, at der skal være fri og lige adgang, siger Flemming Møller Mortensen.

Han fortsætter:

- Jeg synes, at det er i de organer, som regionerne har nedsat, at den faglige vurdering af medicinen skal foregå. Hvordan er effekten, og hvordan er bivirkningerne? Jeg mener, at det vil være forkert, hvis prisen også indgår i den vurdering. Det er fordi, jeg ved, at vi får delt befolkningen op i et A og B hold, siger Flemming Møller Mortensen.

Du kan se hele interviewet med Flemming Møller Mortensen i videoen øverst på siden.