Afviser de gyldne bonusser

I Norddjurs og Syddjurs Kommune laver man ikke åremålskontrakter med lukrative bonusser

Onsdag kom det frem, at Aarhus Kommune tilbyder lukrative aftaler til kommunens topchefer, som giver store summer i lønningsposen, når samarbejdet ophører.

Se: Kommunalchefer forgyldes

Den slags åremålskontrakter og fratrædelsesaftaler bruger man ikke i Nord- og Syddjurs Kommune, fortæller de respektive kommunaldirektører.

- Vi har ingen ansatte med fratrædelsesaftaler, hverken hos direktører eller kommunaldirektører. Det har vi aldrig haft, og det får vi heller ikke, siger kommunaldirektør i Norddjurs Kommune Jesper Kaas Schmidt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den samme melding kommer fra navnebror Jesper Hosbond Jensen, der er kommunaldirektør i Syddjurs Kommune.

- Vi har ikke nogen, der er hverken åremåls, korttids eller tidsbestemte ansatte, og vi har ikke nogen tilknyttede bonusordninger. Og det kan jeg heller ikke forestille mig, at vi får, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De fortæller begge, at de ikke har oplevet problemer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft på trods af de manglende bonusordninger.

- Omvendt kan det være, at vi bliver fravalgt, fordi vi ikke tilbyder det - det kan jeg jo ikke afvise. Men vi har ikke haft problemer med at tiltrække kvalificerede folk, siger Jesper Kaas Schmidt.

Han mener samtidig, at åremålsansættelserne sender et forkert signal.

- Personligt har jeg det sådan, at det giver et billede af, at de er på gennemrejse og ikke er rigtigt ansatte. Og politisk ønsker man ikke den ansættelsesform her i kommunen, siger Jesper Kaas Schmidt.