Afsked får blandet modtagelse

Gitte Just har sagt farvel til Aarhus 2017

02:09

1 af 2

Programdirektør Gitte Just har forladt sin stilling som programdirektør for Aarhus 2017, fordi det ikke kunne hænge sammen med familielivet. Hun er dermed den anden ud af tre direktører, som har forladt Kulturhovedstadsprojektet.

Udskiftningen giver blandede reaktioner i de østjyske kommuner, der sammenlagt skyder omkring 20 millioner kroner i projektet.

I blandt andet Odder og Randers er kulturudvalgsformændene bekymrede for projektet, mens borgmestrene i blandt andet Horsens og Favrskov tager udviklingen med ro.

- Vi skal jo meget gerne have, at det her bliver til - ikke et flop, men et gigantisk hop for kulturen i Aarhus, Randers og alle de andre kommuner, som er med, siger Mogens Nyholm, der er formand kultur- og fritidsudvalget i Randers Kommune og medlem af Det Radikal Venstre.

Han fortsætter:

- Vi putter cirka seks millioner kroner i det her projekt, og vi vil selvfølgelig have noget for pengene, så jeg vil tage en alvorlig snak med vores direktør på mandag, hvor vi skal snakke om, hvad vi skal gøre fremover.

Se: Gitte Just forlader 2017

Også i Odder Kommune er man ærgerlig.

- Jeg har ved flere lejligheder mødt Gitte Just, og jeg synes, at hun havde godt styr på det sammen med Rebecca Matthews. Jeg tænker, at det er rigtig synd for projektet, siger Anne Bonefeld (V), der er formand for Unge- og Kulturudvalget i Odder Kommune.

Men i Odder og Randers støtter man stadig op om kulturhovedstadsprojektet.

- Som udgangspunkt er vi med i projektet, men det er da klart, at vi skal have noget styring på, hvis Randers skal være med på den lange bane, siger Mogens Nyholm.

I Horsens tager man det mere afslappet, og muligvis kan det være, at den nye programdirektør skal findes her.

- Jeg kan sige, at vi er i dialog med Aarhus lige nu om, at Aarhus kan låne en af vores medarbejdere fra vores stærke kulturafdeling, som er vant til at arbejde med store kulturarrangementer. Man skal huske, at vi har løftet EU-formandskabet, store koncerter og store events i rigtig mange år. Og der har vi en medarbejder, som vi er i dialog om at låne ud, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Det forventes at blive offentliggjort i begyndelsen af næste uge hvem fra Horsens, der efter al sandsynlighed skal overtage posten som programdirektør.

Du kan se mere og sagen i indslaget øverst på siden.