Aarsleff fyrer fartgalning

Hånede fartgrænser iført tøj med Åbyhøjfirmaets logo

Firmalogoet fra Per Aarsleff kom med i billedet. Det var for hård kost for arbejdsgiveren. Foto: Fra TV2-indslag

Svend Erik Skov, da han første optrådte med sine synspunkter i kriminalmagasinet Station 2 efter at være blevet stoppet med 177 km i timen. Den gang var der intet firmalogo involveret.

1 af 2

Anlægsvirksomheden Per Aarsleff med hovedkvarter i Aabyhøj har fyret en medarbejder efter at han på tv iført arbejdsbeklædning med firmaets logo på hånede de danske hastighedsgrænser og slog fast, at han aldrig ville komme til at følge loven.

Det var for stærk kost for firmaets direktion.

Svend Erik Skov har gennem tyve år arbejdet for anlægsvirksomheden, og det har næppe været nogen hemmelighed for de fleste, at maskinføreren med bopæl i Kolding kunne lide at give den gas på landevejene. Svend Erik Skov har nemlig optrådt i flere tv-udsendelser med sine meninger om de danske hastighedsgrænser som han åbent har slået fast, at han altid overskrider.

"Altid" er faktisk nærmest blevet hans mellemnavn efter at han i 2009 i TV2-programmet Station 2 udtalte at han "Alti', alti'" kørte for stærkt. Klippet med udtalelsen har gået sin sejrsgang på fildelingstjenesten YouTube, hvor det i skrivende stund er set af flere end 241.000 besøgende.

I programmet lod han sig villigt interviewe efter at han var blevet stoppet af en politipatrulje efter at have kørt 177 km i timen på motorcykel på en motorvej. En forseelse, der kostede ham en betinget frakendelse af retten til at føre motorkøretøj.

Men udtalelsen, der endte med at koste ham jobbet faldt i et nyt TV2-indslag forrige fredag, som handlede om et forslag om at sætte fartbegrænsere i bilen hos de bilister, som var uden for pædagogisk rækkevidde af myndighedernes kampagner. Her blev Svend Erik Skov interviewet på vej hjem fra arbejde, stadig iført Per Aarleff's t-shirt under jakken med tydeligt firmalogo på halsen. I interviewet slog han fast, at han ikke giver noget for fartgrænserne.

- Og det kommer jeg aldrig til. Det er jeg ligeglad med.

Og hvis myndighederne nogensinde installerede en elektronisk fartbegrænser i hans Mercedes, ville han klippe dimsen af med det samme, slog han fast. Han sagde dog samtidig til TV2, at han kun har fået en enkelt fartbøde i sit liv.

Men udtalelserne fik flere seere til at henvende sig til Per Aarsleff A/S i Åbyhøj for at klage over, at de beskæftigede "sådan en mand."

Og efter en kort betænkningstid valgte direktionen så at fyre Svend Erik Skov fra sit job som maskinfører, med henvisning til, at firmaets logo var blevet sat i direkte forbindelse med de karske udtalelser om systematiske lovbrud i trafikken, skriver BT.

Svend Erik "alti' alti'" Skov siger til bt.dk, at han da har det skidt med fyringen, men at det ikke skal få ham ud af kurs. Formanden i hans lokale 3F-afdeling mener, at fyringen er usaglig og varsler, at sagen vil blive taget op.

Svend Erik Skov har længe før fyringen opnået kultagtig status på Facebook med flere end to tusind fans på en profil for kendte personer foruden en hyldestgruppe af modstandere mod fartgrænser, der vil gøre ham til minister for trafikken i landet. Han har også været med til at sætte kulør på Det Nye talkshow på DR, hvor hans evner til at fortælle ramsaltede anekdoter blev testet og på et afsnit af TV 2 | ØSTJYLLANDS serie med virksomhedsportrætter, 8-4, hvor han sammen med andre medarbejdere fra anlægsvirksomheden Per Aarsleff blev portrætteret i en reportage fra Aarhus Havn. Her nøjedes han dog med at give eksempler på skurvognshumor.

Her kan du se indslaget, der kostede en fyreseddel og nederst tv-indslaget fra 2009, der gjorde Svend Erik Skov danmarksberømt som "alti', alti'-manden".

link