Aarhusianerne er verdens lykkeligste

I hvert fald hvis man skal tro statistikken, og det kan være med til at tiltrække "lykke-turister"

Det er vel de færreste aarhusianere, der går rundt med et kronisk smil på læben, men tallene lyver ikke: Aarhus er verdens lykkeligste by.

Det mener skribenten Dan Buettner fra National Geographic. For at finde verdens lykkeligste folkeslag har han sammenkørt data fra The World Data Base of Happiness og The World Values Survey, og med en score på 8,5 ud af 10 på lykkeskalan topper Aarhus listen, skriver JP Aarhus.

- I burde udsende en international pressemeddelelse, invitere verdens førende lykkeeksperter og skabe en lykkefest. Jeres by har noget virkelig specielt, og det siger jeg efter at have rejst i hele verden, siger Dan Buettner.

Og den ide kan turistorganisationen VisitAarhus godt se potentiale i:

- Hvis lykken kan knyttes til nogle særlige Aarhus-værdier, er der bestemt noget at arbejde med. Det er et positivt budskab, for turister vil naturligvis hellere besøge en by med glade mennesker end et sted, hvor man får på fornemmelsen, at befolkningen går rundt og har det dårligt. Hvis vi virkelig er så lykkelige, ville det være tåbeligt ikke at bruge det positivt, siger direktør Jens Hausted.

Hvori lykken består, beskrives ikke i artiklen.