Aarhus vært for topdans

Gennemfører aflyst danseturnering for jordskælvsramte japanere

Aarhus sikrer nu afviklingen af den fulde internationale Grand Slam turnering i standard- og latinamerikanske danse. Turneringen blev ellers aflyst efter jordskælvet i Japan.

Tokyo skulle efter planen have været vært for turneringen i marts, men på grund af det voldsomme jordskælv, der lammede store dele af landet, var japanerne nødt til at aflyse. Det internationale danseforbund, World Dancesport Federation, pegede i stedet straks på Aarhus, ikke mindst i lyset af byens gode erfaringer fra tidligere danseturneringer.

Rådmand for Kultur og Borgerservice, Marc Perera Christensen (K), glæder sig over, at valget faldt på Aarhus.

- Det er et stort klap på skulderen til Aarhus, at det internationale forbund har bedt Aarhus om at arrangere turneringen. Jeg er glad for, at vi på denne måde kan sikre gennemførelsen af turneringen samtidig med, at aarhusianerne får mulighed for en international danseoplevelse.
Han tilføjer, at Grand Slam turneringen i Aarhus vil blive afviklet i den dybeste respekt for ofrene i Japan.

Grand Slam turneringen den 8. oktober er årets fjerde i en
række på fem for den internationale danseelite. Turneringen
giver gode point til verdensranglisten og kvalificerer til årets
Grand Slam finale i Spanien til december. Turneringen i Aarhus
den 8. oktober er derfor af afgørende betydning for både internationale og lokale toppar i kvalifikationskampen mod årets attraktive Grand Slam finale.

Claus Pedersen, formand for Aarhus Sportsdanserforening, håber på stor publikumsopbakning til stævnet den 8. oktober:

- De danske par ser frem til at skulle danse på hjemmebane og håber på god opbakning fra publikum. Parrene danser fra morgen til midnat. Særligt om aftenen, hvor semifinaler og finaler afvikles, er der enestående oplevelser for publikum. Dansegallaet byder på fantastisk dans, musik og mulighed for selv at afprøve dansegulvet, siger Claus Pedersen.