Aarhus satser på Harbin i Kina

Borgmesteren indvier projekthus i Harbin

Foto: Aarhus Kommune

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og en delegation fra Østjylland er i disse dage i Kina, hvor et foreløbigt højdepunkt har været et nyt projekthus i Harbin, som er Aarhus? kinesiske venskabsby.

Huset skal blandt andet rumme flere danske virksomheders afdelinger i Kina

Aarhus Kommune har siden januar 2010 sat meget ind på at udvikle forbindelserne til Harbin, der med sine cirka fem mio. indbyggere er Kinas 10. største by.

Der er tale om en strategisk satsning, som skal lette vejen for danske virksomheder med ønske om at ekspandere i Kina, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Stort potentiale

Åbningen af det nye projekthus "Harbin International Technology and Business Platform" sætter nu en tyk streg under potentialet for dansk erhvervsliv.

Her kan danske virksomheder med interesser i Harbin gratis rykke ind og bruge huset som base for at etablere sig i Kina.

Bystyret i Harbin stiller gratis de fysiske rammer til rådighed i de første tre år efter indflytningen, og huset er etableret med politisk støtte og opbakning fra Aarhus Kommune.

På nuværende tidspunkt har virksomhederne Kamstrup A/S og Logstor etableret kontor i det aarhusianske projekthus. Derudover vil Broen Valves Ltd., Grundfos Pumps Ltd., COWI China Ltd. og Danfoss China Ltd. engagere sig i huset.