Aarhus-løber til OL i London

Hækkeløberen Sara Slott Petersen er udtaget

Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har udtaget hækkeløberen Sara Slott Petersen fra Aarhus 1900 og 800-meter-løberen Andreas Bube til OL i London. Det er første gang, de to atleter skal deltage ved et OL.

Det er sket efter indstilling fra Dansk Atletik Forbund, hvorefter DIF's bestyrelse (Danmarks Olympiske Komité) har udtaget Sara Slott Petersen og Andreas Bube til legene i London.

- Andreas Bube har haft et fantastisk 2011 med stor fremgang, og det udløser nu en OL-udtagelse.

- Sara Slott Petersen er den største kvindelige profil i dansk atletik, og det glæder mig, at hun nu skal med til OL i London, efter at hun ikke kvalificerede sig til OL i 2008, siger elitechef i DIF, Jesper Frigast Larsen, i en pressemeddelelse.

Begge atleter har gjort det fortrinligt i år. Andreas Bube løb et Diamond League-stævne i Bruxelles på 1.45,04 minutter i midten af september, hvor han blev nummer seks.

Tiden var under det danske OL-krav på 1.46,30 minutter, som er identisk med det internationale B-krav. Den 24-årige Bagsværd-løbers tid var også under det internationale A-krav på 1.45,60 minutter.

Ved et stævne i Ljubljana 27. juli kom Sara Slott Petersen med en tid på 55,97 sekunder under 56,55 sekunder, der er dansk OL-krav (og internationalt B-krav) i 400-meter-hæk.

24-årige Sara Slott Petersen fra Aarhus 1900 slog samtidig sin egen danske rekord fra 2009.

Både Sara Slott Petersen og Andreas Bube har tidligere deltaget ved de europæiske ungdoms-OL (Eyof), hvor Sara Slott Petersen endda vandt guld i Paris i 2003.

Med OL-udtagelserne af de to atletikudøvere er i alt fire danske atleter klar til OL, idet skytterne Stine Nielsen og Anders Golding allerede er udtaget af DIF.

OL i London foregår fra 27. juli til 12. august 2012.