Aarhus-lærere: Luk skoler

Foretrækker større klasser og penge fra salg af skoler

Århus Lærerforening foreslår, at byrådet lukker skoler i stedet for med "grønthøstermetoden" at skære ned på alle byens skoler. Den opfordring kommer efter at alt nu tyder på, at der skal spares 300 mio. kr. i Aarhus kommune.

Foreningen påpeger ifølge Århus Stiftstidende, at besparelser på et millionbeløb vil få "det hele til at falde sammen", og han mener derfor, at nogle skoler må lukkes for at opretholde kvaliteten på dem, der bliver tilbage.

- Det frie skolevalg og faldende elevtal har medført tomme lokaler og halvtomme klasser på nogle skoler. Det betyder færre penge til undervisningen og går dermed ud over kvaliteten.I stedet for at vi som fagforening bare siger, der ikke er noget at komme efter, vil vi hellere komme med et konkret forslag, selv om det er kontroversielt, siger formanden for Århus Lærerforening til Århus Stiftstidende.

Når skoler lukkes kan der dannes større klasser og dermed skabe en bedre drift på de resterende. Og samtidig kan der komme indtægter fra salg eller leje af de skoler, man lukker.