Aarhus fyrer jobfirmaerne

Vi kan gøre det bedre selv, mener jobcenter

Landets kommuner er nu så trætte af de private jobfirmaer, at de i stigende grad stopper samarbejdet med dem.
 
Det gælder blandt andet fem af landets ti største kommuner, viser en rundspørge, Avisen.dk har lavet blandt formændene for kommunernes arbejdsmarkedsudvalg.

- Vi kan se, at jobcenterets indsats gør en forskel. Men der er ingen tegn på, at private jobfirmaer gør en forskel, siger Camilla Fabricius (S), formand for Beskæftigelsesudvalget i Aarhus Kommune.

Halvdelen af de 54 kommuner, der medvirker i undersøgelsen, siger, at de private jobfirmaer kommer til at fylde mindre i 2012 med at få ledige i arbejde i forhold til de foregående år.

I tre kommuner kommer de til at spille en større rolle, mens de resterende kommuner forventer, at private jobfirmaer kommer til at spille samme rolle som hidtil.

Jobfirmaerne er simpelthen for ringe, lyder det fra kommunerne.

- Der er ikke noget, der tyder på, at de private jobfirmaer har gjort det synderligt godt. Dem, der finder job eller uddannelse, er dem, der ville have gjort det under alle omstændigheder, siger Camilla Fabricius, Aarhus Kommune.

Der lyder nogenlunde samme toner fra Horsens og Silkeborg.

I Horsens Kommune har man allerede droslet en del ned.

- Jeg forventer, at det er en udvikling, der vil blive forstærket, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget Bjarne Sørensen (SF).

Han siger, at kvaliteten af kurserne hos de private jobfirmaer har været 'meget svingende'.