Aarhus dumper i erhvervsklima

Aarhus nummer 67 i ny undersøgelse

Foto: Colourbox

Dansk Industri har i dag offentliggjort sin årlige Erhvervsklimaundersøgelse, og undersøgelsen placerer Aarhus på en plads som nummer 67. Aarhus er dermed faldet fire pladser ned ad listen i forhold til sidste års undersøgelse.

Det er især problemer med fremkommelighed, infrastruktur og byggesagsbehandling, som dumper Aarhus i den nye undersøgelse.

- Det er helt fair, at Aarhus Kommune i denne undersøgelse får kritik for byggesagsbehandlingen og for byens aktuelle problemer med fremkommelighed og infrastruktur. Vores egne undersøgelser og erfaringer giver samme billede, og vi har derfor taget fat og arbejder målrettet på at løse problemerne. Jeg er enig i, at situationen i øjeblikket ikke er holdbar, siger borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

SE OGSÅ: Er din kommune erhvervsvenlig?

Et af de mest presserende infrastrukturemner er behovet for en udvidelse af E45, og her står de østjyske kommuner fortsat samlet i forhold til Folketinget for at sikre en snarlig løsning.

De østjyske kommuner som får den bedste placering i DI's undersøgelse af erhvervsklimaet er Skanderborg Kommune som nummer fem og Favrskov Kommune som nummer syv.

Du kan se hele listen her.