2014 på museum

Snart bliver nutid til fortid i Den Gamle By

02:20

1 af 2

En bøtte med skyr, arganolie, kakaopulver og boligmagasiner.

Det er nogle af de genstande, som du om bare 10 til 20 år kan opleve på museum.

Den Gamle By i Aarhus er i fuld gang med at indsamle alverdens genstande, møbler og andre tidstypiske ting, som kan være med til at fortælle historien om netop vores tid.

Ifølge museumsdirektør Thomas Bloch Ravn handler det bare om at vente længe nok, så 2014 også bliver gammeldags.

- Det er vigtigt, at folk, der kommer her, kan få fornemmelse af, at museet også er deres egen tid. At det er noget, de kan spejle sig i. Vi prøver altså bare at tænke ind i fremtiden, fortæller han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den Gamle By har haft stor succes med sin nye bydel fra 1974, som sørgede for, at museet oplevede besøgsrekord i 2013.

For det er den tid, vi selv kan genkende, som folk gerne vil se, erkender museet. Derfor giver det også god mening at begynde at samle ind til kommende udstillinger allerede mens, historien bliver levet:

- Det er jo nu, det er her. Vi er jo gået op til år 1974, og sådan nogle som jeg og sikkert mange andre synes, det var næsten i går, men det er faktisk 40 år siden, siger Thomas Bloch Ravn.

Den Gamle By vil bygge 2014-udstillingen op ligesom udstillingen om 1974 med udgangspunkt i flere familier: En karrierekvinde, et lesbisk par og en ældre mand.

I næste uge vil museet begynde at efterlyse genstande via sin hjemmeside. Allerede nu opfordres brugerne på Instagram til at vise billeder af deres hjem med hashtagget #deldit2014.

Se, hvordan Den Gamle By forsøger at indfange nutiden i tv-indslaget øverst på siden.